Nok en rosablogger?

Hei og velkommen til min splitter nye nettside!

 

 

Mitt navn er Linea Borch og det er jeg som er eier av denne bloggen. Jeg lever mitt attende år og i skrivende stund bor jeg i Vadsø som ligger en liten times kjørsel fra Tana, min hjemplass. Jeg vil bruke mitt første innlegg her til å presentere meg selv slik at dere vet hvem som står bak alt av framtidige blogg innlegg.

 

 Som jeg allerede har rukket å avsløre, så kommer jeg fra bittelille Tana, langt nord i Norge. Grunnen til at jeg nå bor i Vadsø er at det ikke finnes noen større videregående skole med fylte klasser og et godt utvalg av utdanningsprogram i Tana. Man kan vel egentlig si at vi ser det som «vanlig» å flytte hjemmefra etter ungdomsskolen. Jeg går nå mitt andre år på studiespesialisering og det kan kanskje derfor virke naturlig at jeg har bodd i Vadsø i 2år. Men slik er det ikke. De mest populære plassene å flytte til når du kommer fra Tana, er Vadsø og Kirkenes. Noe som mest sannsynlig kommer av at de er noen av de få stedene som ligger i grei kjøreavstand fra Tana (1-2timer) og tilbyr større videregåendeskoler. Valget mitt i tiende klasse falt tilslutt på Kirkenes, først og fremst for å komme nærmere pappa og familien som bor der, men også fordi det virket mest spennende.

 

Klassen jeg gikk med fra første til tiende på grunnskolen. Noen som gjenkjenner meg med det lange lyse håret?

 

 Jeg fikk et fint og spennende år i Kirkenes. Mange nye personer som ble til gode venner og flere gøyale opplevelser som kunne legges til min livshistorie.  Likevel var valget like vanskelig da vi etter første halvår på videregående skulle søke skoleplass for det neste skoleåret. Som dere sikkert allerede har skjønt, søkte jeg Vadsø. Historien er egentlig ikke helt så enkel som at jeg bestemte meg for å flytte til Vadsø allerede da, men det var i hvert fall her jeg endte opp etter sommerferien 2016. Og her er jeg altså nå, allerede over halvveis i dette skoleåret. Det er rart å tenke tilbake på alle spørsmål og forventninger som jeg følte på tidligere, og som nå er blitt hverdag. Jeg må vel egentlig si at jeg trives her i Vadsø. Det må i alle fall ha vært noe som fikk meg til å søke skoleplass hit neste år. Kanskje det er trygghets følelsen jeg får av å være nærmere «hjem», kanskje det er lærerne eller muligens en kombinasjon. Det eneste jeg vet er at det føles riktig.

 

Etter tredje året på videregående skole har jeg en liten drøm om å gå medisinstudiet i utlandet. Eller jeg kan vel egentlig ikke si at utlandet er en del av drømmen, men i forhold til mine karakterer ble det fort det. Snittet i Norge er høyere enn jeg noen gang kan drømme om å fullføre videregående med og drømmen ble vel egentlig lagt deretter. Danmark lå en stund i tankene mine både fordi det er nært, men også fordi at jeg selv er halvt dansk og kan snakke språket flytende. Jeg har masse familie i det landet og har tilbragt x antall ferier der opp igjennom årene. Beklageligvis er snittet der også litt uoppnåelig for meg med tanke på at realfagspoengene man får her hjemme i Norge, kun gjelder innlands. Dermed står jeg igjen med eventuelt Polen, Tsjekkia, Nederland, Slovakia etc. Jeg aner egentlig ikke hvor jeg ender opp og heldigvis har jeg fortsatt nesten ett års betenkningstid før jeg må søke. Lysten er der, så nå må jeg egentlig bare finne ut hvor jeg vil og finne «guts» nok til å søke.

 

Men nok om det! Som sagt, går jeg på videregående og tilbringer derfor mye tid på skolebenken. Foruten om det tilbringer jeg mye av tiden min på treningssenteret like ved skolen og i min egen eller venners hybel. De fleste av vennene mine er borteboere selv og kommer fra Tana. I prinsippet er det veldig greit fordi vi alle er i samme situasjon og trengs middagsselskap og også ofte overnattingsselskap. Helgene gir meg muligheten til å dra hjem til mamma og familien i Tana, dra på hytta med pappa og familien eller dra til Kirkenes å besøke venner og pappa med familien.

 

Hoff dette ble et langt innlegg! Henger dere fortsatt med? Jeg håper det. På bloggen min fremover vil dere få lese mer om min hverdag og hvordan drømmen om å bli medisinstudent utvikler seg. Jeg vil også skrive en del om trening, kosthold, sminke, familie, anmeldelser, tips og andre ting som jeg kommer over. Håper virkelig at dere har lyst til å følge med videre!

 

Inntil vi snakkes kan dere følge meg på instagram: lineaborch, snap: lineaa.borch og på vsco: lineaborch.