En spillanmeldelse: The Sims 4

Hallo alle sammen!


Jeg må rett og slett bare beklage at jeg ikke har fått til et «ordentlig» innlegg etter presentasjonen av meg selv ennå. Det skyldes bare at jeg har hatt en stor prøve og flere innleveringer denne uken som jeg har vært nødt til å prioritere. I neste uke kommer jeg sterkere tilbake med en liten video, men før det trenger jeg deres hjelp! Jeg har i sammenheng med skolen skrevet en spillanmeldelse til en skoleoppgave og lurer på om noen av dere er Sims-tilhengere og kunne gitt meg noen innspill? Her er i hvert fall hvordan den ser ut til nå:

 

En spillanmeldelse: The Sims 4

 

 «Spillseriens største skuffelse så langt» 

I år 2000 ble det første spillet i spillserien The sims av Electronic Arts lansert, og det opptok snart tusenvis av PC-skjermer. Spillet tilhører sjangeren livssimulatorspill og er tilgjengelig for Microsoft Windows og macOS. I tiden før utgivelsen av det fjerde spillet i 2014 er det ikke rart at forventningene var store. Beklageligvis er det nok bare en del av disse forventningene som har blitt innfridd. Det kan ikke benektes at spillet har mange gode forbedringer i forhold til spill tidligere i serien. Men også svake områder, og flere er til og med svakere enn sine forgjengere.

 

Spillet «The Sims» bygger i bunn og grunn på det å skape en egen virtuell familie. Du kan selv bestemme antall personer i en familie og styre dem som du vil. Det er fritt frem for deg å forme livet deres, i tillegg til at de selv sier ifra hvis de er sultne, må på do eller har noen ønsker. Med det nye, forrykende bygge verktøyet i «The Sims 4» kan du dra rundt på kroppsdeler og lage simmer (figurer) etter helt eget ønske. Dette er store forbedringer fra de tidligere spillene og det eneste jeg savner er at man ikke lenger kan velge fritt mellom farger og mønster på klærne, men må velge mellom ferdigvalgte antrekk.

  

Generelt sett er Sims et veldig simpelt og lett lært spill. Du skjønner fort hvordan ting fungerer og kommandoene på skjermen er veldig konkrete slik at det sjelden er tvil om hvor du finner ting. Flere milepæler er også blitt enklere å oppnå i The Sims 4 enn det har vært tidligere. Et eksempel er at alle simmene nå har sin egen mobiltelefon. Noe jeg må tilstå, gjorde meg dypt skuffet. Altså jeg skjønner at enkle løsninger er bra, men tidligere var jo mye av poenget å spille såpass mye at du fikk «poeng» nok til å kunne kjøpe en datamaskin. Og ikke før det, kunne du lete etter jobb til simmene, bestille mat på nett osv. Nå kan alt dette oppnås ved kun noen få tastetrykk på en telefon.

  

The Sims 4 har også kommet med en oppdatering som gjør at figurene nå kan utføre flere handlinger samtidig. Sånn som å spise samtidig som de ser på tv, snakke sammen i gruppe, eller trene under en samtale. Ferdigheten å utføre flere handlinger på en og samme tid gjør forholdet mellom figurene mer aktivt. Dette vil jeg si, utgjør den største og betydeligste endringen i spillseriens essensielle mekanikk.

 
Utviklingen av samtidige handlinger fra Sims 1 til Sims 4.

 

Forgjengeren til The Sims 4, altså The Sims 3, var veldig «åpent» i den form at man kunne bevege seg fritt rundt i nabolaget. Dette er enda en mulighet i The Sims 4, bare ikke uten å møte på lasteskjermer. Hvilken som helst tur utenfor din egen eiendom, starter med en lasteskjerm. Den store «åpenheten» med store nabolag, bibliotek, butikker, utesteder og drøssevis av ledige tomter er byttet ut med minimale nabolag og en liten knipe bygninger. I tillegg er det kun det som skjer på din egen tomt du kan styre, mens resten av nabolaget er forsvunnet. Dette kan minne om en av de første utgavene i spillserien, og muligvis enda verre.

 

Helt ærlig, skulle jeg ønske jeg aldri hadde testet The Sims 4. Som en erfaren Sims-spiller har jeg som mange andre, sett frem til dette nye spillet i flere år. Til sammen byr spillet på flere skuffelser enn forbedringer. Jeg er kanskje en kritisk kilde, men hva hadde produsentene forventet? De visste at vi ventet, og de visste at vi ville sammenligne.  Jeg er sikker på at spillet skaper større begeistring for folk som ikke har spilt noen av The Sims spillene tidligere, i alle fall ikke The Sims 3. Spillet passer for alle over 12år, slik som aldersgrensen tilsier. I tillegg vil jeg si at foreldre selv kan gjøre en vurdering med hensyn til hvor tidlig egne barn skal få spille spillet og ikke. Jeg legger The Sims 4 tilbake i coveret og i mens jeg venter spent på noe nytt fra Electronic Arts, vil jeg finne fram den gode, gamle Sims 3.

 

Terningkast: 4

 

Kilder:


«Wikia, http://ru.sims.wikia.com/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:CAS_TS4.png»

«Youtube, Dmitry Reichert, 03.05.16, https://www.youtube.com/watch?v=lshUv3_0Sco»

«The Sims, Electronic Arts, 2017, https://www.thesims.com/no_NO/ »

«Youtube, TheSuperUberGOLDFISH, 07.07.13, https://www.youtube.com/watch?v=wQ2CGH2KHwQ »

«Wikipedia, 30.01.17, https://no.wikipedia.org/wiki/The_Sims_4 hentet fra https://www.thesims.com/no_NO/»

Skriv en ny kommentar:

Navn

E-post:

URL:

Kommentar:

Husk meg ?
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/47746051

hits