Det sosiale medium - VSCO

Hei!

 

Etter at jeg postet det første innlegget mitt her på bloggen, fikk jeg drøssevis av spørsmål om hva vsco er. Jeg nevnte nemlig nederst i innlegget at dere kunne følge meg der hvis dere ville. Det overasket meg egentlig at det var såpass mange som ikke hadde hørt om appen tidligere, men selvfølgelig skal dere få en liten bruksanvisning!

 

  

 

I 2011 ble fotografi - og redigeringsappen VSCO opprettet av Joel Flory og Greg Lutze i Oakland, California. Appen var opprinnelig kun en redigeringsapp, men det er nå også mulig å dele bilder via appen. Med omtrent 30 millioner aktive brukere i måneden, er det den mest brukte redigeringsappen på appstore.

 

Vsco skiller seg ut fra andre sosiale medier fordi kommunikasjonen er gjennom bilder, og ikke tekst. Det er et medium der du kan legge ut bilder som deles med omverdenen. Det er ikke mulig å «like» bilder og du kan heller ikke se hvor mange som følger deg eller andre. Dette gjør at vsco ikke blir et sosialt medium som like åpenbart omhandler popularitet på samme måte som for eksempel instagram. Vsco er et medium som kan brukes til å «poste» hverdagslige bilder, men det finnes også et hav av fantastisk flotte bilder der inne. Du kan finne alt fra naturbilder, til bilder av sminke, mat, trening og modeller. Selv om jeg tidligere nevnte at det kun kommuniseres via bilder, så er det mulig å legge til noen få ord eller en liten hashtag når du laster opp et bilde.

  

 

 


 

 

Appen vsco gir ingen mulighet for direkte kontakt eller samtale med andre. Du legger rett å slett ut bilder som hele omverdenen kan se eller søke opp. Du kan altså se hva alle andre har lagt ut både med og uten egen bruker. Uten bruker går du bare på nett og trykker «www.vsco.co/vsconavn», altså slik:

 

 

 

Hvis du har en bruker, kan du i tillegg følge andre og andre kan følge deg. Når du følger noen får du opp bildene de legger ut, i «feeden» din. «Feeden» kan sammenlignes med hjem siden din på facebook. Det er ikke din vegg, men det er der alt det vennene dine poster, kommer opp. På vsco gjør mange alt de kan for at livet deres skal fremstå best mulig. Og selv om en kanskje ikke ønsker å være med på denne indre «konkurransen» om å ha et mest innholdsrikt liv eller se best ut, så blir man lett påvirket.

 

Enkelt og greit så kan du laste opp bilder, redigere og publisere. Det er liksom ikke så mye mer enn det. Det finnes ingen samtale områder så det blir enkelt og greit ingen direkte kommunikasjon. En mulighet for å vise at du liker andres bilder er å videre publisere bildet slik at det kommer opp i «feeden» til de som følger deg, markert med et merke som betyr at det ikke opprinnelig er lastet opp fra dine bilder. Viderepubliseringsmerket kan dere se under bildet «Bye bitch!». Det forteller oss altså at det ikke er Erica Kvam som selv har lastet opp dette bildet. 

 

Vsco er et verdenskjent medium som daglig brukes av mennesker over hele verden. Mange bruker vsco for å dele bilder av livet sitt, men flere store fotografer har profiler på vsco. De er med på å dele disse flotte bildene jeg snakket om, og de ses av tusenvis hver dag. I tillegg til folk som er opptatt av fotografi og redigering, finner vi også et stort antall ungdommer bak mange av brukerne.

 

Appen finnes helt gratis i Appstore på iPhone og i Google Play på Android telefoner. Det er også helt gratis å lage seg en egen bruker. Håper nå at dere kanskje skjønte dere litt mer på hva appen vsco går ut på og at dere kanskje vil laste den ned selv.

 

Enn så lenge kan dere følge litt med på hverdagen min der, vi snakkes!

 

Kilder:

«Vsco.co, 2017, https://vsco.co/about/company»

«Hypebeast, Drew Pulig, 27.06.16, https://hypebeast.com/2016/6/tips-for-a-healthy-startup-with-vsco-co-founder-joel-flory»

«Vsco, 14.01.16, https://vsco.co/about/press/vsco-announces-30-million-active-users»

 
Victoria Larsen

Jeg bruker også denne :)

dato: 24.03.2017 | tid: 13:01 | blogg: http://viccctoria.blogg.no/
Linea Borch

Victoria Larsen: Okei så gøy!:) Hva heter du der?

dato: 28.03.2017 | tid: 09:13 | blogg: http://capella.blogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn

E-post:

URL:

Kommentar:

Husk meg ?
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/47746098

hits